Senaste inläggen

Av Anna - 26 augusti 2011 23:08

 Funderar just nu på om jag ska köpa en hylla på Ikea eller jag ska sätta upp en tavla på denna tråkiga vägg..hmm svårt val?!




Valen det står mellan är denna uggla

(väggdekor som ja ramar in)  


Eller denna "expedit" hylla fr Ikea


  Vad tycker ni??? Kommentera gärna :)

Av Anna - 20 augusti 2011 22:32

  

Du behöver

    • 200 gram smör
    • 2,5 dl socker
    • 3 st ägg
    • 4 dl vetemjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 dl grädde eller mjölk
    • 3 msk kakao
    • 2 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 C.

    Smörj och bröa en avlång form. Smält smöret i micron. Rör smöret och sockret ihop. Blanda ner 1 ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret och grädden/mjölken. Lägg ungefär hälften av smeten i en skål och blanda ner kakaon. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret. Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten, resten av det ljusa och resten av den mörka. Dra med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende. Grädda i nedre delen av ugnen i circa 1 timme.

Av Anna - 14 augusti 2011 11:47

     


Du behöver

2 ägg
3 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält margarin


glasyr:
3 dl florsocker
1 msk kakao
5 msk starkt kaffe
4 msk smält margarin


Gör såhär

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i övriga
torra ingredienser. Blanda sist i det (svalnade)
smöret. Bred ut smeten i en smord liten långpanna/form.

Eller som jag gjorde i detta fallet, ta muffinsformar.
Grädda i 200 grader, mitt i ugnen, ca 15 min.


Av Anna - 4 augusti 2011 18:08

      Du behöver:

3 dl jordnötssmör (krokant/med bitar)
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl kokosflingor
5 dl Rice Krispies
250 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

1. Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker på svag värme.

2. Rosta kokos i en torr kastrull.

3. Rör försiktigt ner kokos och Rice Krispies i jordnötssmeten.

4. Fördela smeten på 2 avlånga brödformar klädda med plastfolie.

5. Låt stelna i kylskåp, cirka 1 timme.

6. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Skär kakan i cirka 2 cm breda stänger och doppa dem till hälften eller helt i smält choklad.

7. Ställ in i kylen igen och låt stelna.


Gillar man snickers så kommer man garanterat att gilla detta.

P.s hittade detta recept på recept.nu (Kock Leila Lindholm)


Av Anna - 1 augusti 2011 21:25

Prövade på att baka den nya "trenden" cake pops d v s kaka på pinne igår.


                   

Av Anna - 11 juli 2011 23:53

Har ej mått helt bra idag, p g a av att jag är ganska säker på att jag har urinvägsinfektion. Och innan idag mådde jag bra, så ringde aldrig vårdcentralen men imorgon ska jag ringa dit. Eftersom jag kände mej ganska bra tidigare idag så fick jag ett utav mina bakryck, och det blev en drömrulltårta.

Skapa flashcards